Search

Search

Gorski javor stolarski, suh 10%

Cijena u m3
Gorski javor (Acer pseudoplatanus)
Sušeno u sušari na vlagu 10% ili 16%, ovisno o potrebi kupaca
Širina daske od 8 do 33+ cm.
Dužina daske 110 do 200 cm, 210-300 cm i 300-500 cm.

Clear
Compare
SKU:N/A

O VRSTI
Gorski javor, poznat i kao Acer pseudoplatanus, listopadno je drvo koje se često nalazi u brdskim i planinskim područjima Europe. Ova vrsta javora može narasti do visine od 40 metara, a obično ima gustom krošnjom širokog raspona.

UPOTREBA
Gorski javor je važan izvor drva, a koristi se za izradu namještaja, građevinskih materijala i glazbenih instrumenata. Drvo gorskog javora ima prepoznatljivu svijetlu boju sa crvenkastim tonovima, te visoki sjaj nakon brušenja. Ima čvrstu i gustu strukturu koja ga čini idealnim za različite primjene.

Jedna od najčešćih primjena drveta gorskog javora je u proizvodnji namještaja. Zahvaljujući svojoj čvrstoći i dugotrajnosti, javor se često koristi za izradu kreveta, stolova, stolica, ormara i drugih komada namještaja. U kombinaciji sa drugim vrstama drveta, gorski javor može stvoriti prekrasne kontraste boja i tekstura.

Osim u proizvodnji namještaja, drvo gorskog javora se također koristi u graditeljstvu za izradu podova, obloga zidova, stepenica i druge dekorativne elemenata. Zbog svoje izdržljivosti, gorski javor se često koristi za izradu sportskih sprava, kao što su teniske i badmintonske rakete, hokejski štapovi i lopar za stolni tenis.

Gorski javor se također koristi za izradu muzičkih instrumenata, uključujući violine, gitare i klavire. Drvo javora ima jedinstvenu sposobnost da poboljša kvalitetu zvuka instrumenata. Također se koristi za izradu sportskih i lovačkih lukova zbog svoje snage i otpornosti.

Također se koristi u građevinskoj industriji za proizvodnju drvenih konstrukcija, kao što su krovne grede, stubovi, letve i drugi građevinski elementi. Pitomi kesten se također koristi u stolarstvu za proizvodnju drvenih elemenata, kao što su vrata, prozori, okviri i druge drvene komponente.

PRIPREMA I SUŠENJE
Nakon piljenja javor se prosušuje oko mjesec dana na zraku te se stavlja u sušaru na period od oko 30-60 dana dana (ovisno o debljini). U sušari se suši na vlagu od 10%. Skladištenje suhe daske je preporučljivo na temperaturi od oko 10-25 oC i vlažnosti do 58%.

STANDARDNE USLUGE
Sušenje daske najbolje je vršiti ne okrajčeno. Prije same isporuke, dasku Vam možemo i:
– okrajčiti na fiksne širine ili uz koru za maksimalno iskorištenje
– poravnati rubove za spajanje ili ljepljenje
– propustiti dasku kroz debljaču, za dobivanje fiskne debljine
– propustiti dasku kroz brusilicu
Cijena svake ove usluge nalazi se u cjeniku usluga ili će Vam biti dostavljena u ponudi.

Možemo Vam isproučiti i daske debljine 26 mm, 56 mm, 32 mm ili po vašim potrebama.

Dimenzije 180 × 8 × 2,6 cm
Debljina

52

Možda će vam se također svidjeti…

Back to Top
Product has been added to your cart